Рецепт ідеальної картоплі фри


Опис

Сама найкраща картопля фри по домашньому


Інгредієнти

Картопля велика – 3 шт.
Крохмаль – 100 гр.
Рослинна олія – 1 склянку
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Приправи - за смаком
Суміш сушеної зелені – 1 щіпка

Инвентар:

Ножа Обробна дошка Сито Миска Шумівка Серветки Сковорода (або фритюрниця) Блюдо

Рецепт

Приготування картоплі фрі в домашніх умовах. Крок 1: Готуємо картоплю. Бульби картоплі для приготування хрусткої фрі необхідно вибирати великі. По-перше, їх зручно нарізати, а по-друге, соломка з таких бульб вийде найбільш однаковою і красивою. Картоплю необхідно ретельно промити у воді, після чого очищаємо його від шкірки ножем або овочечисткою і знову обполіскуємо. Нарізається овоч однорідної соломкою – не дуже великої й дрібної. Кожна сторона її повинна бути приблизно 0.5 Нарізану картоплю викладаємо на серветку і накриваємо ще однією зверху. Це необхідно для того, щоб прибрати зайву вологу з поверхні скибочок. Крок 2: Обсмажуємо картоплю фрі. Поки наш картоплю охолоджується, у нас вивільнився час розігріти олію. У суху сковороду або казанок вливаємо 1 стакан рослинного масла і ставимо його на середній вогонь. Коли масло почне трохи тріщати, а в ньому з'являться дрібні бульбашки, якщо придивитися, це означає, що воно нагрілося і готове до подальшого приготування страви. Дістаємо картоплю їх морозилки і невеликими порціями викладаємо в киплячу олію. Воно має повністю покривати шар картоплі. Тому краще всього приготувати фрі в декілька заходів, використовуючи одне і те ж масло. Картопля буде готовий вже через 5 хвилин обжарювання. За цей час він підрум'яниться, стане хрустким зверху і м'яким всередині. За допомогою шумівки дістаємо готову картоплю і знову викладаємо його на серветку, накриваючи ще однією зверху. На цьому етапі надлишки масла повинні ретельно стекти. Також це можна робити і на сітці. Далі трохи посипаємо фрі сіллю, перцем і сумішшю сушених трав. Також можна додати інші спеції за вашим смаком, наприклад, мелену паприку, часник сушений та ін. Такий картопля може стати відмінним гарніром до м'ясних або рибних страв. Його необхідно подавати з соусами: сметана, кетчуп, майонез, гірчиця, сирні або вершкові – до фрі підходить більшість з відомих світу соусів. Експериментуйте і радуйте своїх близьких улюбленими стравами домашнього приготування! Приємного Вам апетиту і стежте за тим, що ви їсте!