рецепт ідеальної піци



Опис

Піца-4 сира-це найсмачніша їжа.Мої найсмачніші сири у ній це:мацарела,пармецан, та всі інші.Раніше піца це була фаст фут , але зараз піцу подають навіть у рестаранах.

приготуваня:

  1. Рецепт приготування цієї італійської піци досить простий.
  2. Крім чотирьох сирів для начинки використовують пряні трави і гострі приправи, а основу випікають з дріжджового тіста, для якого нам знадобляться наступні інгредієнти: Борошно - півкіло (2 склянки)- Молоко або вода - 1 склянку- Яйце - 1 штука- Сухі дріжджі - 5 г- Оливкова олія - 3 столових ложки- Цукор - 2 чайні ложки- Сіль - 2 щіпки. Для начинки: Моцарелла - 100 г- Пармезан - 100 г- Горгонзола - 100 г- Емменталь - 100 г- Базилік - 5-6 листочків- Чорний мелений перець Оливкова олія.
  3. Або: Дор-блю - 100 г- Пармезан - 100 г- Фонтіна - 100 г- Моцарелла - 100 г- Суміш італійських спецій (базилік, орегано, гіркий паприка).
  4. Приготування: Борошно обов'язково просіваємо через сито і змішати з цукром, сіллю і сухими дріжджами швидкої дії. Яйце збиваємо до легкої піни, додаємо до нього оливкову олію і вливаємо теплу воду або молоко (можна молоко, розбавлене водою). Виливаємо все це в миску з борошном і швидко замішуємо тісто, яке повинно вийти м'яким, але не повинно липнути до рук. Далі залишаємо тісто підходити протягом години. Готове тісто викладаємо на стіл, посипаний борошном, і формуємо з нього круглу основу для піци - корж п'ять-сім міліметрів товщиною. Потім перекладаємо корж на застелений пекарської папером деко, змащуємо її оливковою олією (одна чайна ложка) і в декількох місцях протикаємо виделкою. Потім нарізаємо кубиками або подрібнюємо за допомогою терки всі сири і викладаємо їх шарами: Моцарелла або інший м'який сир- Горгонзола або будь-блакитний сир- Емменталь (чеддер, гауда)- Пармезан (пекоріно).
  5. Злегка приминаем всі верстви долонями і посипаємо спеціями. Випікаємо піцу в духовій шафі приблизно двадцять хвилин. Готовність визначаємо за кольором коржа: знизу він почне підрум'янюватися, а саме тісто стане темно-золотистим. Готову піцу прикрашаємо листочками базиліку і подаємо обов'язково гарячою. Примітка: Традиційний рецепт тіста для піци включає рівну кількість м'якою борошна і борошна грубого помелу. Також можна використовувати звичайну пшеничне борошно і спеціальну муку для піци. Рівномірно розподіляти всі сири по поверхні коржа не обов'язково, це ще одна особливість піца «Чотири сиру». Для того щоб сири встигли розплавитися, а тісто пропектися, випікайте піцу при температурі двісті градусів.
  6. Піца «Чотири сиру» хоча і досить традиційна, але її рецепт не демократичний. Ви можете вибирати сири по своєму смаку, а для приготування дріжджового тіста використовувати будь-який відповідний рецепт. До речі, деякі включають в рецепт цієї піци і помідори або томатну пасту, якою змазують тісто перед тим, як укласти на нього сирні шари. Спробуйте і ви приготувати таку незвичайну (для нас), але таку смачну піцу. Повірте, результат буде феєричним. Головне - готувати з задоволенням.
  7. Зроблено з любовю