Рецепт ідеальної піци



Інгредієнти:


Для начинки:



Приготування:

  1. Крок 1: Готуємо тісто для піци. Тісто - це основа піци, а значить приділіть йому особливу увагу, тим більше що правильно його приготувати не так вже й складно. Розчиняємо дріжджі у воді з цукром Нам необхідна тепла некипяченая вода, тому підігрійте її в чайнику або мікрохвильової печі, але не перегрейте - окріп і занадто гаряча вода нам не підійде. Розмішуємо в теплій воді дріжджі з цукром 10 хвилин до тих пір, поки не з'явиться піна. Замішуємо тісто Потім вливаємо олію, додаємо сіль і борошно і замішуємо тісто. До речі, якщо Ви хочете, щоб тісто для піци було легшим і пишніше, борошно перед додаванням необхідно просіяти через дрібне сито. Залишаємо тісто в теплому місці без протягів на півгодини, щоб воно піднялося.
  2. Крок 2: Готуємо начинку. Відварюємо курку Почнемо з курки. Яку частину м'яса вибрати для піци - вирішувати Вам. Філе занадто сухе, на мій погляд, в крильцях мало м'яса, тому я б порадила вибрати стегна. Попередньо їх треба відварити в невеликій кількості підсоленої води. А щоб додати м'ясу аромату і смаку, використовуємо чорний і запашний перець, а також лавровий лист. Варимо м'ясо приблизно 20 хвилин до готовності. З відварених стегон потрібно зняти шкіру і вирізати м'ясо. Перед цим стегна варто трохи охолодити, щоб не обпалити руки. Тонко наріжемо печериці Поки курка відварюється, промиємо й наріжемо тонкими пластинками печериці. Попередньої обробки не буде, і все ж постарайтеся нарізати їх так тонко, щоб вони встигли, як слід пропектися. Дрібно рубаємо зелень Зелень промиваємо, струшуємо, щоб злегка просушити, а потім дрібно ріжемо. Ананаси ріжемо шматочками Відкриваємо банку з консервованими ананасами, вибираємо пару кілець і ріжемо їх середніми за розміром шматочками. Якщо ананаси вже нарізані, і потрібного розміру, то можна залишити як є. Сік з банки зливаємо і використовуємо для інших страв разом із залишками ананаса. Трьом сир Сир потрібно натерти на дрібній тертці і відкласти.
  3. Крок 3: Готуємо піцу "Гавайська". Розкачуємо тісто Піднялося тісто вивалюємо на стіл, обсипаний борошном, і з допомогою качалки розгортаємо в тонкий пласт. Змащуємо деко або форму для піци рослинною олією і викладаємо туди розкачану основу для піци. Викладаємо в піцу начинку А тепер починається найцікавіше. Змащуємо тісто томатною пастою або кетчупом, викладаємо шматочки курки і ананаса. Злегка притискаємо начинку долонею, потім можна трохи посолити за смаком, викласти зелень, тонко нарізані гриби і посипати піцу тертим пармезаном. Підпалюємо духовку і, коли вона нагріється до 200 градусів, ставимо в неї піцу. Випікаємо 20-25 хвилин до готовності. Перевірити готовність можна за кольором - готове тісто рум'яне.
  4. Крок 4: Подаємо готову піцу "Гавайська". Піца готова Піца готова здивує і порадує Вас незвичайним смаком, а також відмінно втамовує апетит. Подаємо "Гавайську" піцу теплою, розрізаючи спеціальним ножем на порційні шматочки. Разом з піцою відмінно підійдуть напої - соки, чай або лимонад. Таке блюдо підійде в якості звичайної вечері, так і для вечірок або перегляду спортивних матчів.
  5. Приємного апетиту!